Дружба з дублянкою

Шановні покупці! Наш офлайн магазин у ТЦ Афіна у м. Одеса у травні працює з 12.00 до 18.00.

Російський і український клімат — причина величезної любові населення до виробів зі шкіри, хутра, замші. Як шикарно виглядає нова дубленочка на тлі білого снігу! Чоловіка не відводять око, а подружки згоряють від заздрості. Звичайно, задоволення не з дешевих, але коштує того! Практично в кожному будинку є така дублянка-красуня. Господарка ні-ні та й дістане влітку свою улюбленицю, помилується й зітхне: "Скоріше б зима". Рідка жінка не знає, якої форми й кольору дублянка їй підходить, і що буде особливо модно в цьому сезоні. А от як доглядати за зимовою красунею, рідко хто може правильно пояснити.

Не рекомендується

Надягати дублянку в мокру погоду. Оптимальна температура для носки — від -7 градусів.

Вішати дублянку на літо в шафу, не позбавивши її від бруду, що нагромадився за зиму. Адже вона змушена буде терпіти цей пил, бруд і плями до наступної зими й у сезон уже не буде виглядати так само карколомно, як у перший раз. Краща допомога своїй м'якій подружці — відвідати навесні хімчистку.

Зберігати дублянку в пластикових пакетах або мішках зі штучних матеріалів. Шкіра повинна "дихати", та й від молі такі заходи не рятують. Сьогодні промисловість випускає досить засобів для боротьби із цим "гризуном": аерозолі, пластини, кульки.

Дублянки не люблять не тільки тепло, але й світло. Сонце й штучне висвітлення псують колір дублянки, а підвищена температура — форму.

Зберігати дублянку випливає в темному, прохолодному приміщенні. А сушити м'яку подружку прямує на плічках при кімнатній температурі.

Стирати дублянку, як і будь-які інші шкіряні вироби, тим більше з милом. Така процедура вимиває зі шкіри жири, без яких матеріал стає ламким, шорстким і втрачає форму.

Щоб позбутися брудної плями в домашніх умовах, скористайтеся теплим (але не кип'яченим) молоком, а жирні плями найкраще віддаляються тальком і розчином щавлевої кислоти.

Дублянка — річ примхлива, а тому, здобуваючи нову зимову одежинку, не радимо скупитися. Обов'язково переконаєтеся, що дублянка постачена фірмовим ярликом з рекомендаціями з відходу.

Майте на увазі, що всього 10% зимових речей з натуральних матеріалів, наявних у продажі, мають такі фірмові знаки, і ще менше містять правдиву інформацію.

Тому рекомендуємо віддавати перевагу продукції відомих компаній, — це буде гарантією того, що ви не витратите свої гроші даремно, і ваша тепла красуня буде радувати вас не один сезон.