Факти про шкіру

Шановні покупці! Наш офлайн магазин у ТЦ Афіна у м. Одеса у травні працює з 12.00 до 18.00.

Натуральна шкіра ставиться до тем класичним матеріалам, які з легкістю знаходять собі застосування у всіх стилях і видах одягу. Мабуть, немає таких дизайнерів ( крім переконаних захисників тварин, які з ідеологічних міркувань ігнорують у своїх колекціях натуральні хутро й шкіру), які у своєму житті не експериментували б зі шкірою. Не відмовилися від цього задоволення вони й у нинішньому сезоні.

Взагалі, треба визнати, що натуральна шкіра переживала у своїй історії різні періоди, у тому числі й майже повне забуття.

Будучи по природі своєї одним із самих природніх матеріалів, на які натрапило людство в спробах створити собі одяг, вона в певний момент незаслужено знайшла репутацію "одягу для черні". Знати віддавала перевагу дорогим і рідким шовкам, атласу, парчі.

Та й у новітній історії натуральна шкіра одного разу виявилася на правах нелюбимої пасербиці. У середині минулого століття, відзначеної зльотом науково-технічного прогресу, початок повальний захоплення синтетичними матеріалами. Тоді-Те на передній план вийшли в тому числі й штучні шкіра й мех. Чималу роль у цьому зіграли й захисники тварин, які тепер одержали у свої руки потужна зброя пропаганди: навіщо вбивати тварин, якщо є можливість використовувати синтетичні матеріали?

Однак через час з'ясувалося, що по пластичності, універсальності й зручності ніяка синтетика просто не в силах зрівнятися з натуральною шкірою. І вона тріумфально повернулася на світові подіуми.

А науково-технічний прогрес використовувався для того, щоб самими незвичайними способами цей матеріал обробити. Його розтягували до неймовірної тонкості, пресували, стискали, офарблювали, напилювали на нього срібло й золото, робили вакуумні безшовні склейки деталей і навіть перетворювали грубу шкіру в найтонше мереживо.

Для нашої, у загальному- те, північної країни шкіра завжди була одним із самих улюблених і популярних матеріалів. Довгий час шкіряний пальто було межею мріянь для будь-якої модниці не тільки в силу його престижності, але й практичності. Чим сильніше мінявся клімат з його примхливими перепадами від зими до весни й від осені до лету, тем частіше на російських вулицях з'являлися найрізноманітніші варіації шкіряних речей.

Шкіра гарна як ніколи. Вона застосовна в самих несподіваних варіаціях — топи-корсети, верхнє покриття хутряних шуб, деталі замшевих пальто, високі чоботи й рукавички, кашкета й кепі, спідниці й жакети, жилети й нарукавники. Так що змело здобувайте й носите шкіряні речі - у кожному разі не прогадаєте.